Головна » 2010 » Лютий » 26 » Пам'ятник Митрополиту Андрею — справа міжнародного рівня
18:11
Пам'ятник Митрополиту Андрею — справа міжнародного рівня
25 лютого 2010 р. у конференційному залі Курії Львівської Архиєпархії відбулося чергове засідання організаційного комітету зі спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому.

Згідно рішення виконкому Львівської міської ради від 12.02.2010 вих. №113 був затверджений склад організаційного комітету, саме тому першочерговим завданням зустрічі було обрання його голови.

Одноголосно було прийнято рішення про те, що очолити комітет має Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський УГКЦ. Відтак затвердили склад постійно робочої групи до якої увійшли представники від області, міста, Церкви, громадських організацій та кваліфіковані спеціалісти.

Після полагодження організаційних моментів на розгляд оргкомітету було винесено три скульптурні пропозиції, а саме це роботи Василя Гоголя, Романа Романовича та Андрія Коверка. Учасники зустрічі побачили втілення Митрополита в усій величі та славі, сидячого на престолі і благословляючого в архиєрейських ризах, покірного мужа молитви, постать якого відображає глибину духу. Композиції включені у класичний архітектурний ансамбль, а також була запропонована модель, яка відповідає вимогам часу, а це складна транспортна розв’язка та підземний паркінг.

Організаційний комітет не прийняв однозначного рішення. Після заслухання недоліків і переваг того чи іншого проекту, Владика Ігор підтримав та запропонував розпочати новий міжнародний конкурс, для визначення найкращої скульптурної пропозиції пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому. Важливо зауважити, що подібний конкурс відбувся ще на початку 90-их, але проект не був реалізований. Архиєпископ побажав, щоб вибір оргкомітету не обмежувався трьома проектами, але їх було значно більше.

Про початок та умови конкурсу буде повідомлено згодом, але оргкомітет визначив кінцеву дату коли остаточно буде названо переможця конкурсу та затверджено скульптурну композицію пам’ятника Митрополиту Андрею. Цим днем стане четвер 16 вересня 2010 р.

о. Павло Дроздяк
Прес-секретар Львівської Архиєпархії
http://www.ugcc.lviv.ua

Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 872 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ