Головна » 2010 » Квітень » 18 » Вибори Управи молодіжної спільноти парафії с. Прилбич
16:14
Вибори Управи молодіжної спільноти парафії с. Прилбич
Часто люди помиляються, ставлячи на перше місце будови храмів видимих, забуваючи про храми Духа Божого, якими є ми. Таку відому істину намагаємося втілювати у Прилбичах. Так, це правда, що і церква в селі потребує ще чималої праці, щоб бути завершеною. Проте можна так багато втратити, коли думати лише про це.

З часу запровадження катехитичного навчання на парафії ще два роки тому (23 лютого 2008 року) постійний акцент у парафії робиться насамперед на працю з дітьми та молоддю, бо це теперішнє і майбутнє Церкви. Усі потребують уваги душпастиря, але діти та молодь по-особливому відчувають потребу в доброму прикладі.

Серед катехитичних груп сформувалася група молоді, котра складається з учнів старших класів та студентської молоді. Впродовж двох років молодь під керівництвом свого катехита п. Оксани Стадницької та духовним проводом пароха о. Андрія не лише мала змогу духовно зростати завдяки спільним зустрічам. Молодь за цих два роки теж була учасником великопосних реколекцій у с. Язлівець (2008) та смт. Рудно (2009 та 2010); літніх католицьких таборів у с. Яремче (2008) та с. Корчин (2009); прощ до Унева (2008) та Крехова (2009); брала участь у вертепах та коляді, у підготовці до проведення свят та прощ тощо.

Віднедавна серед молоді активно розвивалася думка про те, щоб вибрати з-посеред себе декількох людей, котрі могли б утворити провід спільноти. Ця думка по-особливому почала назрівати напередодні запланованої поїздки молоді на прощу-екскурсію до Києва у травні цього року. На останніх двох зустрічах молоді одним з питань до активних роздумів було саме обговорення кандидатур на посади в Управі спільноти.

17 квітня 2010 року у приміщенні музею при греко-католицькому храмі відбулися вибори першої Управи молодіжної спільноти. Запропоновано було провести таємне голосування, щоб зберегти більшу свободу волевиявлення. Вирішено обрати до Управи по три представники зі студентської молоді та молоді шкільної. Таким чином було обрано спільним голосуванням Голову, заступника Голови та чотирьох дорадників. Отож, вислід виборів наступний:

Голова молодіжної спільноти – Назар Гевало;
Заступник голови – Оля Бубісь;
Дорадники – Іра Луньо, Орест Грабовський, Назар Середа, Галя Воловецька.

Згідно з прийнятим рішенням, у наступну суботу 24 квітня відбудеться урочисте благословення нової Управи та всієї молоді на новий ріст спільноти та її плідну працю.
Категорія: Життя Катехитичної школи | Переглядів: 868 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ