Головна » 2010 » Грудень » 15 » У Львові відзначають 105-річчя Національного музею ім. Андрея Шептицького
10:50
У Львові відзначають 105-річчя Національного музею ім. Андрея Шептицького
13 грудня, відзначають 105-річчя Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького, а також 145-річчя від дня народження засновника музею –митрополита Галицького Андрея, графа Шептицького. З цієї нагоди відкрилася виставка «Посвята Митрополитові Андрею».

До експозиції ювілейної виставки увійшли матеріали, що представляють митрополита А.Шептицького як мецената української культури, розгортають його вагомий внесок у національну духовно-мистецьку скарбницю, також складають шану славній плеяді видатних пращурів Митрополита.

"На виставці вперше представлена ікона М.Стефанович-Ольшанської "Подвижники Унії", де представлено образ митрополита А.Шептицького у когорті провідних діячів греко-католицької церкви. Ікона виконана у 1937 році, як запрестольний образ для каплиці Зішестя Святого Духа Львівської греко-католицької семінарії. Твір довший час зберігався у Вірменському соборі", — зазначив генеральний директор Нацмузею у Львові ім. А.Шептицького Ігор Кожан.

Матеріал виставки обіймає фотодокументальну (фотознімки із дитинства, світлини батьків та родини, роки пастирського служіння, паломницькі подорожі, візитації, велеградські з'їзди, благочинну діяльність тощо), меморіальну та образотворчу Шептиціану. Куратором виставки є вчений секретар Нацмузею Ангеліна Забитівська.

Виставка триватиме до кінця лютого 2011 року.

За матеріалами
http://zaxid.net
Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 694 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ