Головна » 2009 » Грудень » 28 » У Львові працюють над спорудженням пам'ятника Андрею Шептицькому
11:10
У Львові працюють над спорудженням пам'ятника Андрею Шептицькому
28 грудня 2009 року у конференц-залі Курії Львівської Архиєпархії, відбулося засідання комісії у справі спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому. Робочу зустріч очолив Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський. Влада міста, представники духовенства, культури, науки і мистецтва зібралися на чергове засідання, щоб переглянути напрацювання, а також, щоб укомплектувати робочу групу, яка безпосередньо відповідатиме за реалізацію цього проекту.
 
Отець Зіновій Хоркавий, один із членів комісії, розповів, що це вже третя зустріч, адже перед нею відбулися ще два слухання у мерії з начальником управління архітектури ЛМР п. Ю. Криворучко. Пропозицій, щодо встановлення пам’ятника було декілька, проте члени комісії зупинилися на площі у парку перед Національним університетом «Львівська Політехніка».
 
Учасники робочої зустрічі оглянули кілька скульптурних пропозицій, серед них зокрема роботи скульптора Романа Романовича, відомого львівського скульптора Андрія Коверка та Василя Гоголя.
 
Отець Зіновій наголосив, що до спорудження пам’ятника Митрополиту Андрею, може долучитися уся громадськість Львова і не лише. Члени комісії запропонували випустити пам’ятні відзнаки – цеголки, які будуть розповсюджуватися серед студентської молоді та усіх людей доброї волі. Цеголка буде пам’яткою про добровільну лепту та бажання увіковічнити в скульптурі постать великого мецената – Андрея Шептицького.
 
«Про кінцеву дату відкриття пам’ятника говорити ще рано, - сказав о. ЗІновій,- проте сподіваємося, що після полагодження усіх документацій, уже зможемо розпочати працю над благоустроєм місця, де стоятиме скульптура».
 
Наступна зустріч відбудеться на початку лютого місяця 2010 року.
о. Павло ДРОЗДЯК
прес-секретар Львівської Архиєпархії
http://www.ugcc.lviv.ua
Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 934 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ