Головна » 2011 » Лютий » 9 » Різдвяні свята у Прилбичах
16:22
Різдвяні свята у Прилбичах

Коляда в кожну оселю
Особливістю усього різдвяного часу є лунання колядок в усіх усюдах, сповіщання всім про прихід Христа у світ. У сам день Різдва Христового молодь парафії, зібравшись чисельно, йшли від хати до хати, несучи вістку про народження Христа своєю колядою.

Знаменно, що така коляда молоді відбувається вже вдруге. Цим жестом теж молодь щоразу має намір показати, що в святкуванні Різдва не так важливий є момент застілля, невід’ємним атрибутом якого є спиртне, а спільна радість від приходу Бога в наші серця.
       До світлин ==>

Парафіяльний празник

Вже віддавна село Прилбичі свій храмовий празник святкує 8 січня в день, коли по-особливому підносимо свій взір на Пресвяту Богородицю, Родительку Божого Сина. Традиційно у день день у селі очікується приїзду чимало кількості священиків для участь у святковій Літургії, а також й інших гостей святкування. Цьогоріч греко-католицька парафія вітала у своєму храмі теж своїх гостей: протопресвітера Яворівського о. Степана Кобасяра, протопресвітера Краковецького о. Володимира Шидловського, священиків Володимира Перуна, Андрія Дубана, Романа Лабінського, Андрія Стасіва, Ігоря Гарася, Володимира Левандівського, Василя Урбановича.

Після святкової Літургії усі і гості, і парафіяни мали змогу побачити вертепне дійство, яке підготувала молодь катехитичної школи ім. Митрополита Андрея та блаженного Климентія Шептицьких с. Прилбич.
       До світлин ==>
Вертеп молодших груп Катехитичної школи
Різдяну радість у домівках парафіян теж ніс вертеп молодших груп Катехитичної школи. Зібравшись малим гуртом, вони сміливо йшли від хати до хати й своєю дитячою театральною майстерністю відображали у вертепному дійстві події тих днів, коли Син Божий воплотився.
       До світлин ==>
Йорданське благословення домівок
Традиційно Йорданські свята, які продовжують цикл зимових свят, увінчуються приходом священика в домівки парафіян. З молитвою та добрим словом Божого благословення й окропленням Йорданською водою теж і домівки прилбичан відвідав о. Андрій Стадницький.

Теж уже традицією є благословення Йорданською водом суспільно значимих об’єктів у селі. Насамперед, у другий день Йорданських свят на запрошення селищного голови Вороняка Романа Івановича о. Андрій освятив після часткового ремонту приміщення сільської ради. Відтак у наступні дні теж здійснив візит до місцевої школи та садочку, поблагословивши усіх, хто в них трудиться, виховується та навчається.

Благословення Йорданською водою завдяки вірі людей та силі Божій кожного року змінює життя усіх прилбичан на краще. Сподіваємося й цього року, що Господь в нас діятиме своєї силою.

Прощання з колядою

Останні святкування, які ще відбудуться, це "Прощання з колядою”. Щороку молодь прилбицької парафії збирається спільно, щоб провести зимові свята. Під час цієї зустрічі молодь накриває святковий стіл, серед страв якого є такі, які по-особливому нагадують різдяні свята. Впродовж цього святкування молодь колядуватиме й щедруватиме. Для цьогорічного "Прощання з колядою” молодь упорядкувала навіть спеціальний колядник. У цей вечір молодь матиме теж доволі часу на різні забави, ігри, жарти, конкурси тощо.
Категорія: Життя парафії | Переглядів: 923 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ