Головна » 2010 » Листопад » 1 » Проща з нагоди відходу до вічності Слуги Божого Митрополита Андрея
16:13
Проща з нагоди відходу до вічності Слуги Божого Митрополита Андрея
У понеділок 01 листопада 2010 року з нагоди 66-ої річниці з дня відходу до вічності Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького до його родинного села Прилбичі вже традиційно відбулася проща. Цьогорічне паломництво очолив Високопреосвященніший Владика ІГОР (Возьняк), Архиєпископ Львівський.

Владика Ігор вже втретє цього року відвідав с. Прилбичі з нагоди паломництв до родинного села Митрополита Андрея. Насамперед 01 червня діти та молодь катехитичних шкіл Львівської Архиєпархії з нагоди Дня захисту дітей молилися Літургію у Прилбичах, яку очолював саме Високопреосвященний Владика Ігор. Відтак Владика теж був на святкуваннях з нагоди народження Митрополита 29 липня 2010 р.

Цьогорічній прощі з нагоди смерті Митрополита святковості додала осіння сонячна пора. Програма прощі була традиційною. Насамперед священики (близько сорока осіб) та вірні, які прибули на прощу, разом з парохом місцевої громади о. Андрієм Стадницьким зустріли свого Архиєрея на в’їзді у село. Владику привітали короваєм та просили його благословення для села та його мешканців.

Після зустрічі Архиєрея усі спільно помолилися панахиду за усопших з родини Шептицьких, які поховані у родинній усипальниці на околиці села. Тим самим віддали честь тим, завдяки кому на світ появилася така велика Людина, як Митрополит Андрей.

Відтак процесія вирушила до новозбудованого храму, спорудженого на честь Слуги Божого Митрополита Андрея та Блаженного Климентія Шептицьких. У церкві спільнота прочан разом з місцевими жителями молилися Божественну Літургію. Під час проповіді Владика Ігор не лише говорив про достоїнства Митрополита, але й навів декілька цитат з його творів, тим самим даючи можливість усім присутнім відчути справжню присутність Митрополита серед громади молільників у прилбицькому храмі.

Після Літургії односельчани Митрополита, місцеві жителі, радо погостили гостей вже традиційними стравами: теплим борщем та яворівським пирогом. Відтак для усіх бажаючих у храмі парохом о. Андрієм Стадницьким було проведено екскурсію. Зокрема прочани мали змогу ознайомитися за допомогою слайдів з життям родини Шептицьких та долею родинного маєтку в Прилбичах.

Проведення такої відеоекскурсії для прочан у храмі виявилося надзвичайно корисним, оскільки допомогло багатьом наче перенестися у ті дні, коли у Прилбичах спочатку малим хлопчиною, а відтак вже відомим церковним діячем, перебував Митрополит Андрей.
Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 837 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ