Головна » 2010 » Червень » 2 » Проща дітей катехитичних шкіл до Прилбич
12:53
Проща дітей катехитичних шкіл до Прилбич
З нагоди Всесвітнього дня захисту дітей 01 червня відбулася проща дітей катехитичних шкіл Львівської Архиєпархії УГКЦ до с. Прилбич — родинного села Митрополита Андрея та блаженного Климентія Шептицьких, зорганізована Катехитичною Комісією Львівської Архиєпархії. У цьогорічній прощі взяли участь понад 1200 дітей.

Для організаторів прощі справжнім випробуванням їхньої віри була погода, адже напередодні уночі Бог обрарував прилбицьку землю дощем. Для проведення усіх запланованих заходів потрібно було, щоб принаймні на час перебування дітей на святі Господь подав погоду без дощу. Як виявилося згодом, Бог так і зробив. Дякуємо Йому найперше за таку його любов до дітей через виявлену благодать у добрій погоді.

Усі заплановані заходи, які відбувалися у Прилбичах у цей день, будо проведено надзвичайно успішно. Спочанту колона автобусів прибула в супроводі працівників державтоінспекції до початку села. Відтак діти, помолившись біля каплиці-усипальниці родини Шептицьких, вирушили пішою ходою до новозбудованого храму на честь Слуги Божого Митрополита Андрея та блаженного Климентія Шептицьких.

Біля храму, зібравшись на подвір’ї, усі очікували на прибуття свого Архиєрея. Архиєпископа Львівського УГКЦ Владику Ігоря зустріли парох місцевої громади о. Андрій Стадницький, голова Катехитичної комісії УГКЦ о. Михайло Гарват, численне духовенство Львівської Архиєпархії (близько 35 священиків), представники влади, місцева громада, а також діти та їхні катехити.

Під час Архиєрейської Божественної Літургії, яка служилася у храмі, багато дітей мали змогу приступити до сповіді, а відтак злучитися з Христом у Таїнстві Причастя. Під час проповіді Владика Ігор звернувся до дітей словом свого повчання, як завжди влучного та змістовного. По Літургії діти своїм триразовим вигуком "Дякую” подякували Владиці за його присутність на прощі та за його Архиєрейське благословення.

Після Літургії та короткої перекуски, яку діти організували для себе на території біля храму, для усіх учасників прощі розпочалася велика гра під назвою "Слідами Митрополита Андрея”. Усі учасники були поділені на вісім груп. Кожна група отримала план села з позначеними на ній вісьмома точками та послідовністю їх відвідування. У заздалегідь приготованих пунктах кожна команда повинна була виконати спільно певне завдання, після виконання якого отримувала згідно визначених організаторами критеріїв той чи інший бал. Учасники підійшли до гри надзвичайно відповідально і активно працювали над здобуття перемоги.

О 15.00 годині у парафіяному саду розпочався концерт за участю переможців Архиєпархіального рівня пісенного конкурсу "Пісня серця”. По закінченні концерту відбулося оголошення підсумків конкурсу та вручення переможцям пам’ятних сувенірів.

На завершення свята о. Михайло Гарват подякував усім за проведення прощі. Зокрема подякував дітям, які активно долучилися до усього, що відбувалося на святі, і сказав: "Коли повернетеся додому, сильно обійміть батьків, скажіть, що ви їх сильно любите, що вам було дуже добре тут, щоб вони, побачивши на ваших ногах та одязі болото, не засмутилися, а втішилися, що ви гарно провели час”.
Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 1133 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ