Головна » 2012 » Квітень » 30 » Парламент Канади прийняв заяву про вшанування митрополита Андрея Шептицького
10:16
Парламент Канади прийняв заяву про вшанування митрополита Андрея Шептицького
ОТТАВА – Палата Громад парламенту Канади 24 квітня одноголосно прийняла заяву про вшанування спадку митрополита Андрея Шептицького, повідомляє Інститут релігійної свободи.

"Заявляємо про визнання Канадою сміливих вчинків Андрея Шептицького, його співчуття до співвітчизників – українських євреїв, підданих переслідуванням, – та його вікопомного прикладу відданості основним правам людини як найвищому обов'язку людства”, зазначено у документі, повний текст якого отримав ІРС.

Парламент Канади відзначив, що "завдяки діям митрополита Шептицького з надання захисту і прихистку євреям було врятовано більше 160 осіб”, деякі з яких були присутні під час прийняття Заяви.

У роки Другої світової війни Митрополит Шептицький (1865 – 1944), предстоятель Української Греко-Католицької Церкви,  красномовно виступив проти насильства, що його було спрямовано проти євреїв, та заохочував членів своєї конфесії відомою заповіддю "Не убий".

Приводом для ухвалення Парламентом Канади такої Заяви стало те, що "лідери і представники всіх основних віросповідань України – християнського, юдейського та мусульманського – прибули з візитом до Канади з метою визнання того добра, що його було вчинено митрополитом Шептицьким”.

Члени делегації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій стали свідками ухвалення цього документу, про що під час засідання оголосив Спікер Парламенту Канади.

Нагадаємо, що з 22 по 29 квітня делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій відвідує Канаду та США в рамках програми вшанування спадку митрополита Андрея Шептицького.
 
 
Інститут релігійної свободи, м.Київ 
www.irs.in.ua
Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 857 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ