Головна » 2012 » Лютий » 13 » Вірні Прилбич та довколишніх сіл приклоняються мощам Отця Піо – святого Католицької Церкви
12:19
Вірні Прилбич та довколишніх сіл приклоняються мощам Отця Піо – святого Католицької Церкви
З 04 по 12 лютого 2012 року у новозбудованому храмі на честь Слуги Божого Митрополита Андрея та Блаженного Климентія Шептицьких у Прилбичах до поклоніння були виставлені мощі святого Католицької Церкви ОТЦЯ ПІО.

Мощі святого були привезені із місцевості Сан-Джованні Ротондо (Італія). Ці мощі є першого ступеня. Це — пов’язка, що була на руці цього Святого і на якій є кров, яка витікала зі стигм (знаків Христових ран) святого Отця Піо. Такі мощі не те, що вперше перебувають в Україні, але й взагалі мощі такого ступеня вперше були вивезені за межі Сан Джованні Ротондо, містечка в Італії, де спочиває нетлінне тіло Отця Піо.

Впродовж дев’яти днів поспіль з цієї нагоди у храмі звершувалась молитва Дев’ятниці. Не лише вірні прилбицької громади, а й мешканці довколишніх сіл та містечок прибували до Прилбич, щоб прикластися до мощей великого святого та чудотворця і просити у нього ласки здоров’я духовного та тілесного.

У неділю 19 лютого 2012 року в прилбицькому храмі об 11.45 год. розпочнеться Божественна Літургія, на якій ще можна буде приступити до поклоніння мощам о. Піо, після чого вони будуть перевезені в інше місце. При тій нагоді служитиметься Служба за недужих та терплячих, а відтак відбудеться помазання освяченою олією усіх присутніх. .

___________________________________

Біографічна довідка

Святий Отець Піо народився 25 травня 1887 року у південнії Італії, у П’єтрельчині, що в районі Беневенто область Камапанья, був священиком Чину Братів Менших Капуцинів, жив з 1887 по 1968 рік. Його батьки, Ґраціо Форджоне і Марія Джузеппа Де Нунціо, були дрібними землевласниками. При хрещенні хлопчикові дали ім’я Франціска. У сім’ї і в парафії Франціск одержав глибоке релігійне виховання і уже в десятилітньому віці висловив побажання стати ченцем. Для того, щоб дозволити синові слідувати за своїм покликанням, що у той час значило приватним шляхом одержати необхідну освіту, батько був змушений виїхати на заробітки в Америку.

6 січня 1903 року Франціск вступив до новіціяту капуцинів у Морконе, прийнявши ім’я брата Піо. Після шестирічного навчання у різних монастирях, яке через слабке здоров’я переривалося постійними приїздами до рідного села, 10 серпня 1910 року у соборі міста Беневенто Франціск був рукоположений в священики.

Внаслідок численних проблем, викликаних слабким здоров’ям, у 1916 році він був відісланий до Сан Джованні Ротондо, у районі Фоджа, що на мисі Ґарґано, у області Апулья.

20 вересня 1918 року Отець Піо одержав дар стигматів на руках, ногах і підребер’ї (ран, що виступали в тих місцях, що були в Ісуса Христа внаслідок його стаждань та смерті). Незвичайне явище звернуло на себе увагу великих мас людей з усіх італійських областей та з-за кордону. Святий Престол, зі свого боку, провів багато розслідувань з ціллю встановлення достовірності самого явища та особистості Отця Піо. У певні періоди Ватикан навіть застосував щодо його служіння деякі обмежуючі заходи.

Надзвичайний сповідник і вихователь душ, він багато молився і заохочував до молитви. Під його духовним керівництвом зародилися Групи Молитви, які швидко поширилися по території усієї Італії та у різних зарубіжних країнах. У той же час, Отець Піо реалізував ідею полегшення фізичних страждань, побудувавши за допомогою вірних лікарню, яку назвав "Домом полегшення страждань”. Лікарня поступово стала справжнім лікарняним містечком, привівши, разом з тим, до значного розвитку раніш відлюдне місце. Численними є навернення невіруючих людей і тих, які вели неправедне життя. Численними є також і благодаті, одержані за допомогою його заступництва. Отець Піо помер у концепції святості 23 вересня 1968 року.

Після завершення встановленого ходу канонічного процесу, 18 грудня 1997 року Святіший Отець Папа Іван Павло II проголосив його Слугою Божим. Його могила і місця, у яких він жив, продовжують притягати до себе все більше і більше паломників.

До крипти монастирської церкви, де поховані його мощі, у 1987 році, з нагоди століття з дня народження Отця Піо прибув з візитом також і Папа Римський.

21 грудня 1998 року кардинали, які зібралися на консисторії у присутності Папи, прийняли декрет, визнаючий чудо, яке сталося за втручанням Отця Піо. Таким чином була відкрита дорога для його беатифікації, яка відбулася 2 травня 1999 року. Через три роки, 16 червня 2002 року Святим Отцем італійський капуцин був внесений до числа святих Католицької Церкви.

Для кращого ознайомлення з особою цього святого пропонуємо переглянути фільм "Отець Піо”.

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 1973 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ