Головна » 2010 » Грудень » 9 » Глава УГКЦ закликав вірних молитися за якнайшвидше завершення беатифікаційного процесу Митрополита Андрея Шептицького
14:06
Глава УГКЦ закликав вірних молитися за якнайшвидше завершення беатифікаційного процесу Митрополита Андрея Шептицького
«Слуга Божий Митрополит Андрей (Шептицький) – це постать, за яку ми повинні дякувати Богові, бо він, як колись сказав кардинал Тісеран, звертаючись до українців, є окрасою нашої Церкви і нашого народу. Митрополит Шептицький був вчителем нашого народу», – так охарактеризував свого попередника Патріарх Любомир у вітальному листі до учасників святкової академії у Хмельницькому. Урочисте вшанування слуги Божого Митрополита Андрея (Шептицького) відбулося 5 грудня 2010 року у приміщенні Хмельницької обласної філармонії. Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

«У першій половині минулого століття, коли наш народ переживав різні моменти: окупацію нашої землі австрійськими та царськими російськими властями, короткий період визвольних змагань, окупацію Західної України Польською державою, опісля нацистською та більшовицько-радянською диктатурами – Митрополит Андрей (Шептицький) показав себе як справжній народний батько та захищав свій народ як і де міг. А в час геноциду єврейського народу, за його ініціативи і безпосередньої участі, було врятовано близько чотириста єврейських дітей», – наголосив Предстоятель УГКЦ.

На переконання Патріарха Любомира, Митрополит Андрей (Шептицький) – це свята людина. «Процес його беатифікації за всі ці геройські чесноти, якими він сяятиме на віки як приклад не тільки для нашого, а й для інших народів, вже наближається до завершення. Заохочуємо всіх молитися, щоби цей день його прослави на землі відбувся якнайшвидше», – написав Глава УГКЦ.

Крім того, у своєму листі він заохотив усіх людей, духовних і світських, вивчати життя Митрополита Андрея як приклад духовного та народного провідника, справжнього християнина та відданого громадянина.

За матеріалами
http://risu.org.ua

Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 711 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ