Головна » 2010 » Грудень » 27
Беатифікація митрополита Андрея Шептицького може відбутися у найближчому часі. А ось із визнанням його Праведником світу зволікають.

Процес беатифікації митрополита Андрея Шептицького вийшов на завершальну стадію — про це в коментарі "Газеті” зазначив отець Роман Тереховський, який є керівником постуляційного центру УГКЦ. За його словами, вже зібрано і досліджено всі необхідні для цього матеріали, їх передали у Римську курію, яка дослідживши їх визнала, що в них немає нічого такого, щоб противилось визнанню його святим католицької церкви. Єдина проблема, яка стояла на заваді — документальне свідчення здійсненого чуда, яке б сталось внаслідок молитовного звертання до митрополита та його заступництва. Однак і її усунуто — священикам вдалось розшукати людину, яка зцілилась за допомогою молитов до митрополита.

Підліток, який мав невил ... Читати далі »

Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 772 | Додав: o_andriy | Дата: 27.12.2010 | Коментарі (1)

Для того, щоби реалістично оцінити свою історію, у перелік періодів, які пережила Станиславівщина за останні 110 років, - австрійський, воєнний, зунрівський, польський, совітський, німецький, радянський, український - потрібно внести ще один. Єдиний період, пов’язаний виключно з діяльністю однієї людини, а не чужої чи своєї держави. Перебільшити значення єпископства Андрея Шептицького на Станиславівщині неможливо, бо саме тоді - 110 років тому - ми стали спільнотою, яка почала вважати себе християнською нацією.

 Андрей Шептицький завжди наполягав та тому, що часів важчих і легших не існує. Час, відведений тобі, завжди є найсприятливішим часом. Важко собі уявити, наскільки, здавалося б, невідповідними були у вересні 1899 року новопосвячений єпископ Андрей Шептицький і Станиславів та Станиславівська єпархія. В кожному разі подібних людей наше місто ще не б ... Читати далі »
Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 692 | Додав: o_andriy | Дата: 27.12.2010 | Коментарі (0)

Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ