Головна » 2013 » Грудень » 26 » Збори Парафіяльної ради релігійної громади УГКЦ с. Прилбичі
12:43
Збори Парафіяльної ради релігійної громади УГКЦ с. Прилбичі
У неділю 22 грудня 2013 року відбулися збори Парафіяльної ради релігійної громади УГКЦ с. Прилбичі. Головував на засіданні парох громади о. Андрій Стадницький. До порядку денного було включено три питання: підсумки фінансового року на парафії, плани проведення господарських робіт на найближчий час та реорганізація Парафіяльної ради.

Першим питанням було проведення підсумків фінансового 2013 року. Парох о. Андрій Стадницький ознайомив членів Парафіяльної ради з усіма фінансовими справами у парафії, з прибутками та видатками. Було прийняте спільне рішення ознайомити у найближчу неділю 29 грудня 2013 року усю парафіяльну спільноту з цим фінансовим звітом.

Другим було питання складання плану господарських робіт з огляду на необхідність приготування до святкувань Року Митрополита Андрея Шептицького, який відзначатиметься в Українській Греко-Католицькій Церкві з 01 листопада 2014 року по 29 липня 2015 року. Було окреслено першочергові справи, які необхідно зробити у найближчій перспективі, а перелік усіх інших запланованих робіт розглянути згодом на наступній зустрічі.

Останнім пунктом зустрічі було питання реорганізації Парафіяльної ради. Зокрема йшлося про те, щоб згідно Положення про Парафіяльну раду, прийнятого ще у 2001 році, ввести у структуру ради осіб, відповідальних за різні ділянки праці у парафії. Було прийнято рішення доручити парохові о. Андрієві Стадницькому розробити проект такої реорганізації та представити його на наступних зборах Парафіяльної ради.

_________________________


Львів, 24 вересня 2001 року
вих. ЛВ 01/549

ПОЛОЖЕННЯ
про Парафіяльну раду

Парохіяльна Рада згідно з кан. 295, 408 §1 Кодексу Канонів Східних Церков і відповідно до розпорядження Блаженнішого Мирослава Івана Кардинала Любачівського за № вих. 93/750 від 28 квітня 1993 р. (п. 10 «Загального положення життя парохії») є дорадчим органом пароха. Кожний член Парохіяльної Ради обирається звичайною більшістю голосів присутніх на зборах і уповноважених до голосу. Уповноваженим до голосу є постійний мешканець парохії, який є приписаний до парохії.

Відповідно до вимог державного законодавства України Парохіяльна Рада може складатися не менше як із 10 членів. Пропоновані кандидати мають бути взірцевими християнами і вести високоморальний спосіб життя та мати на серці добро цілої громади. Кандидат до Парохіяльної Ради висуває громада (бажано за територіальним принципом) на остаточне погодження з парохом. Побажаним є, щоби в Парохіяльній Раді були представники від діючих парохіяльних організацій. Парох може не погодитись із вибором того чи іншого члена Парохіяльної Ради.

З уряду парох є головою Парохіяльної Ради. Інші обрані члени Парохіяльної Ради ділять за згодою пароха наступні завдання:
- староста — відповідальний за господарську діяльність парохії;
- касир-бухгалтер;
- секретар-хронікар;
- відповідальний за працю з молоддю;
- відповідальний за катехизацію;
- відповідальний за соціальну опіку над потребуючими;
- та інші члени (можливий представник будівельної ради, якщо така є).

Вибори Парохіяльної Ради потверджує Протопресвітер, який і заприсяжує її членів. Члени Парохіяльної Ради можуть бути обрані на 1 рік з подальшим переобранням до трьох разів з перервою на два роки і новим обранням. Члени Парохіяльної Ради, які провинились, можуть бути достроково відкликані Протопресвітером.

Парохіяльна Рада збирається щонайменше 1 раз в місяць. На річних зборах парохії Парохіяльна Рада дає звіт про свою діяльність за рік.

Якщо в громаді є якісь неполадки, члени Парохіяльної Ради повинні бути першими, які разом з парохом і протопресвітером стараються їх владнати.

+ ЛЮБОМИР

о. Григорій Пашко
Канцлер Львівської Архиєпархії


Категорія: Життя парафії | Переглядів: 1090 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ