Головна » 2013 » Листопад » 1 » Відзначення 69-ої річниці відходу до вічності Митрополита Андрея в Прилбичах
01:14
Відзначення 69-ої річниці відходу до вічності Митрополита Андрея в Прилбичах
01 листопада 2013 року — 69-а річниця відходу до вічності Митрополита Андрея Шептицького. У цей день по-особливому згадуємо непересічність особи цього Слуги Божого. У Прилбичах, його родинному селі, відзначення смерті Митрополита, як також і його народження, теж щороку відзначається численною прощею духовенства та вірних.

Вже традиційно розпочали паломництво у Прилбичах зі спільної молитви біля родинної каплиці-усипальниці. Очолив панахиду Високопреосвященніший Владика ІГОР (Возьняк), Архиєпископ і Митрополит Львівський УГКЦ. Молитва за померлих з родини Шептицьких — це насамперед вияв щирої подяки його батькам, а також всім іншим предкам з родини Шептицьких, які стали знаряддям у руках Бога, щоб зростити світові такого велетня духа.

Процесійно духовенство та вірні перейшли до храму, спорудженого на честь Слуги Божого Митрополита Андрея та Блаженного Климентія Шептицьких, де звершили Божественну Літургію. Під час проповіді Високопреосвященніший Владика Ігор зокрема наголосив на тому, що Українська Греко-Католицька Церква сьогодні готується до великих ювілеїв, пов'язаних із Митрополитом Андреєм: у 2014 році — 70-а річниця з дня смерті, а у 2015 році — 150-а річниця від дня народження. Зокрема Владика наголосив на тому, наскільки важливо у ці роки особливо наблизитися до вивчення того спадку, який він нам залишив, читаючи його твори.

Після Божественної Літургії прочани вже традиційно мали змогу покріпитися фізично теплим яворівським пирогом, який приготували місцеві парафіяни. Відтак усі бажаючі мали змогу взяти участь у презентації мультиплікаційного фільму про Митрополита Андрея, створеного в рамках відеопроекту "З любов'ю до дітей" спільно з Катехитичною комісією Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ. На завершення прощі парох місцевої громади о. Андрій Стадницький розповів присутнім ще декілька цікавих моментів з життя Митрополита Андрея, зокрема про його дитячі роки та побут у Прилбичах.
Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 973 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ