Головна » 2009 » Листопад » 1 » Святкування 65-річниці з дня відходу до вічності Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького
10:32
Святкування 65-річниці з дня відходу до вічності Слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького
Цього року 01 листопада виповнилося 65 років з дня, коли до вічності відійшов Слуга Божий Андрей Шептицький – Митрополит нашої Української Греко-Католицької Церкви.
 
З цієї нагоди будуть відбувалися чисельні молитви за його прославу як святого, заноситимуться прохання до нього про його заступництво перед престолом Всевишнього, численні паломники відвідають його у тиші крипти Собору св. Юра у Львова. 
 
По-особливому віддали йому честь у його родинному селі Прилбичах. Цього року, як і минулі роки, у новозбудованому храмі зібралася численна громада вірних односельчан, які пам’ятають свого земляка; до Прилбич прибули численні паломники, щоб спільно з Високопреосвященним Владикою Ігорем, Архиєпископом Львівським, занести Господеві свої молитви за щедрий дар для нашої Церкви, народу – Великого Митрополита Андрея Шептицького.
 
Святкування пройшли під чудовий співочий провід семінаристів Львівської духовної семінарії Святого Духа. Об 11.30 год. парафіяльна громада Прилбич зустріла свого Архиєрея біля каплиці-усипальниці родини Шептицьких. Відтак біля каплиці відбулася молитва за спочилих з родини Шептицьких.

Опісля у новозбудованому храмі відбулася Архиєрейська Божественна Літургія. У своїй проповіді Владика нагадав про сумну дійсність у Прилбичах: присутність людей, котрі бунтують проти Церкви, проти свого Архиєрея, сказавши, що не має образ ні на кого, лише просить молитися за їх навернення.
 
Після Літургії парох храму о. Андрій Стадницький подякував Владиці молитву у прилбицькому храмі, бо присутність Архиєрея завжди творить неповторну святкову атмосферу. Особливо висловив свою вдячність за молитовну пам’ять про своїх вірних, зокрема прилбичан.

Відтак молодь Катехитичної школи с. Прилбич приготувала для прочан та мешканців села чудові сувеніри, які приготували власними руками саме для цієї нагоди. Теж усіх присутніх парафіяни пригостили теплим борщем, який прийшовся якраз в пору, та "яворівським пирогом”.

Дякуємо усім, котрі пам’ятають нашого славного Митрополита, бо це та пам’ять, яка може нам постійно вказувати правильний шлях у майбутнє.
 
P.S. За цим посиланням можна знайти проповідь Владики, виголошену під час Божественної Літургії у Прилбичах на цих пам’ятних святкуваннях
Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 1292 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ