Головна » 2014 » Червень » 20 » Літня школа 2014 р. « Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького: міжнаціональні стосунки та державне будівництво»
14:41
Літня школа 2014 р. « Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького: міжнаціональні стосунки та державне будівництво»

Інститут релігії і суспільства УКУ з 22 до 29 червня 2014 р. організовує літню школу « Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького: міжнаціональні стосунки та державне будівництво».

Мета школи – глибше ознайомити учасників з духовним спадком та діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті. Головний акцент цьогорічної школи буде поставлено на побудові суспільства на засадах християнської моралі й цінностей у історичному і сучасному контексті.

Завдання Школи – показати актуальність соціального вчення Церкви та випрацювати постійнодіючий інтенсивний літній курс, який вивчатиме суспільну думку Митрополита Андрея. Під час лекційних зустрічей будуть підняті питання історичного контексту та богословського виміру суспільного вчення; суспільно-політичної етики Митрополита Андрея і актуальності його вчення; прояву суспільної думки Митрополита, як розгортання мережі порятунку євреїв у час Другої світової війни.

На літній школі читатимуть курси історик Ярослав Грицак, культуролог Тарас Возняк, історик церкви Олег Турій, політолог і громадський діяч Мирослав Маринович. Запрошені духовні особи, богослови. Щодня, учасники відвідуватимуть: два-три заняття з історії, культурології, вчення Митрополита Андрея. Заняття проводитимуться в різних форматах: лекції, семінари, дискусії, показ і обговорення художніх та документальних фільмів. До усіх лекцій будуть підготовлені анотації та теріали для читання надіслані учасникам за три тижні до початку школи для підготовки до занять.

Програма передбачає також гостьові лекції, дискусії, перегляди фільмів й екскурсії у Львові та місцях пов'язаних з життям Митрополита Андрея. Учасники за бажанням відвідують щоденні молитви у каплиці реколекційного центру, молитву у крипті собору святого Юра. Передбачено похід до Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові, історичного архіву, поїздку до Прилбич, відвідини Всеукраїнського єврейського благодійного фонду „Хесед-Ар’є”.

Після успішного завершення школи учасники отримають сертифікат з зазначенням прослуханих курсів.

За матеріалами Інституту релігії та суспільства

Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 996 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ