Головна » 2010 » Червень » 14 » Зустріч з представником “Церкви в потребі”
09:58
Зустріч з представником “Церкви в потребі”
Neville Kyrke-SmithУ суботу 12 червня 2010 року у канцелярії львівського храму Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові, відбулася зустріч п. Невіла Кирк-Смита (Neville Kyrke-Smith), Директора філії Міжнародної Католицької доброчинної організації «Церква в Потребі» в Об’єднаному Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії, та Голови Катехитичної Комісії Львівської Архиєпархії о. Михайла Гарвата з представниками двох катехитичних шкіл — міської та сільської.

Левову частку усіх проектів, які підтримує "Церква в потребі”, займає катехитична діяльність в Україні. Саме тому для п. Невіла важливою справою під час його візиту в Україну було пабачити наочно усі зміни в катехитичній галузі з часів початку фінансування катехитичних проектів, а також побачити нові перспективи продовження плідної співпраці.

Серед катехитичних шкіл, діяльність яких була представлена шановному гостю, була Катехитична школа ім. Митрополита Андрея сихівської парафії Різдва Пресвятої Богородиці, Директором якої є брат Юрій Павлиш. Серед сільських парафій було представлено діяльність Катехитичної школи ім. Слуги Божого Митрополита Андрея та Блаженного Климентія Шептицьких при греко-католицькій парафії с. Прилбич.

Після наочної презентації діяльності міської катехитичної школи (участь у плановому занятті, презентація творчості дітей), було теж кототко представлено усі заходи, які відбуваються в межах катехитичного процесу на цій парафії. Відтак о. Михайло Гарват теж представив плани побудови в найближчому часі окремої споруди для Катехитичної школи, оскільки наявні приміщення є замалі й не зовсім пристосовані для навчального процесу.

Відтак гість мав змогу ознайомитися з діяльністю катехитичної школи у Прилбичах. Для наочності парох релігійної громади УГКЦ с. Прилбич, який одночасно є й директором катехитичної школи при цій же парафії, продемонстрував коротенький фільм про катехитичну діяльність у парафії.

Пан Невіл був захоплений з того, що не лише у міських парафіях ведеться праця з дітьми та молоддю. Відтак заохотив директорів обох шкіл до подальшої праці й запевнив у тому, що при добрих умовах Міжнародна доброчинна організація «Церква в Потребі» зможе долучитися до фінансування певних проектів цих катехитичних шкіл.
Категорія: Життя парафії | Переглядів: 916 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ