Головна » 2011 » Жовтень » 2 » «Владико, Господи Боже наш…, допомагай рабам твоїм в катехитичному служінні…»
01:04
«Владико, Господи Боже наш…, допомагай рабам твоїм в катехитичному служінні…»

1 жовтня 2011 року у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа відбулася Архиєрейська Літургія з нагоди Дня Катехита.

У Божественній Літургії взяли участь семінаристи та катехити Львівської архиєпархії, а очолив її Високопреосвященніший Владика Ігор, архиєпископ Львівський, у співслужінні о. Миколая Фредини, ректора семінарії, о. Павла Цвьока, новопризначеного голови архиєпархіяльної Катехитичної комісії, попереднього її очільника о. Андрія Стадницького, а також семінарійного та єпархіального духовенства. В Літургії теж взяли участь представники монашества, що несуть катехитичне служіння на теренах Львівської архиєпархії, зокрема с. Меланія Сидорик, голова архиєпархіяльного Катехитичного Центру.

У проповіді архиєпископ Львівський пояснив, якою має бути постава катехита у звершенні своєї місії. «Нам необхідно не тільки нашими устами визнавати Ісуса Христа правдивим Богом, єдиносущним зі своїм Отцем Небесним, але повним щоденним життям свідчити про спасенну науку Господа. Потрібно практикувати гідне християнське життя, бо яка користь буде із того, що інших навчимо правди, коли самі не осягнемо вічного щастя», зазначив серед іншого архиєрей.

Кир Ігор також поінформував катехитів про нову старегію розвитку УГКЦ на найближчі 10 років, гаслом якої є «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», та поділився своїм баченням того, як катехити повинні долучитися до її реалізації на теренах своїх парафій.

Закінчилися храмові урочистості Чином благословення на катехитичне служіння, під час якого катехити склали обітницю ревно нести Боже слово у світ та бути для нього особливим прикладом життя з Богом, а архиєрей уділив кожному із них своє благословення.

За матеріалами www.lds.lviv.ua

P.S. Серед осіб, котрі отримали благословення на катехитичне служіння, двоє осіб виконуватимуть свою місію у Катехитичній школі, що при греко-католицькій парафії с. Прилбич: Оксана Стадницька та Назар Гевало.

Категорія: Життя Катехитичної школи | Переглядів: 788 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ