Головна » 2014 » Травень » 17 » Відбулася проща католицьких шкіл до с. Прилбичі
22:16
Відбулася проща католицьких шкіл до с. Прилбичі
17 травня 2014 року в с. Прилбичі, що на Львівщині, відбулася XII Всеукраїнська проща вихованців католицьких навчальних закладів. Захід відбувся з ініціативи Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання і був присвяченій темі: «Батько – провідник на шляху віри». Про це повідомили в секретаріаті Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання.

У прощі взяло участь близько тисячі учасників, були представлені тринадцять католицьких навчальних закладів (дитячий садок «Ангелятко» (м. Дрогобич), дитячий садок імені отця Кирила Селецького (с. Потеличі Жовківського р-ну Львівської обл.), дитячий садок Святого Миколая, школа Святої Софії, Авторська школа «Тривіта», школа «Пресвятої родини» (с. Озерна Зборівського р-ну Тернопільської обл.), школа Святого Володимира Великого з Івано-Франківська та Колегіум-інтернат для дівчат «Знамення»).  Також учасниками були вихованці Чортківської академії, Івано-Франківського дяківсько-катехитичного коледжу, Тернопільської школи-колегіуму Патріарха Йосипа (Сліпого), Бучацького колегіуму імені Святого Йосафата, Гімназії блаженного Климентія Шептицького та навчального центру імені  Дона Боско.

На початку паломництва наймолодші учасники урочисто зустрічали Митрополита Львівського УГКЦ Ігоря (Возьняка). Під час Архиєрейської Божественної Літургії владика виголосив повчальне слово. Він подякував організаторам за те, що  для проведення прощі обрали місце родинного села митрополита Андрея (Шептицького) та блаженного Климентія Шептицького. Владика Ігор закликав молодь наслідувати митрополита Андрея, який прагнув якомога більше любити Бога та ближніх. промовець нагадав, що владика Андрей дбав не тільки про свій стан душі, але, як тільки міг, старався допомагати людям, щоб вони пізнавали Бога. «Він не тільки багато молився, проповідував, писав різні послання, повчання та листи, щоб приближати християн до Господа, а й сам давав добрий приклад праведного життя», - сказав проповідник.

У своїй промові Митрополит Ігор закликав батьків своїм християнським життям показувати дітям належний приклад. Адже духовний розвиток митрополита Андеря головно спричинений прикладом батьків та побожним середовищем сім’ї.  Аби наголосити на важливості діяльності вчителів католицьких шкіл, архиєрей процитував слова владики Андрея, який завжди говорив про життєву необхідність християнської пропозиції в суспільстві та важливість формування віри й моральності у школах.

Під час Літургії, зокрема благальної єктенії, учні – представники шкіл, по черзі виголошували намірення, за які молилася вся спільнота.

Усі школи виступили з мистецько-творчою презентацією свого навчального закладу. Виступи були об’єднані спільною темою батька і проходили в атмосфері радісного спілкування та свята. Діти переживали за вдалий виступ свого навчального закладу, а також уважно спостерігали за талантами співу чи танцю представників інших шкіл. 

Місцевий парох о. Андрій Стадницький здійснив екскурс в історію та висловив свою радість з приводу того, що дитячі виступи на батьківську тему проводяться поблизу подвір’я «батька віри всієї Греко-Католицької Церкви митрополита Андрея (Шептицького)».

За матеріалами Департаменту інформації УГКЦ

Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 781 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ