Головна » 2010 » Березень » 31 » Оголошено конкурс на спорудження пам'ятника Андрею Шептицькому у Львові
11:36
Оголошено конкурс на спорудження пам'ятника Андрею Шептицькому у Львові
У Львові оголошено Всеукраїнський конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому. Про це повідомили 30 березня 2010 на прес-конференції у Львівській міській раді.

Учасниками прес-конференції були: Високопреосвященніший Владика Ігор (Возьняк), голова Сакральної комісії Курії Львівської Архиєпархії о. Севастіян Дмитрух, заступник міського голови м. Львова з гуманітарних питань Василь Косів та Володимир Сколоздра, головний художник міста, начальник відділу архітектурно-художнього оформлення міста.

Учасники Всеукраїнського конкурсу мають завдання до 1 липня 2010 р. подати власну концепцію скульптурної пропозиції пам’ятника. Властиво це перший етап конкурсу, коли робоча група переглядатиме ескізні проекти і з них обере найкращі роботи для того, щоб у другому турі, який відбудеться 16 вересня 2010 р., обрати найкращий.

Владика Ігор висловив бажання, щоб учасники конкурсу більше дізналися про життя Митрополита Андрея, вивчили його праці, щоб в скульптурі виразити велич цієї постаті світового масштабу.

Під спорудження пам’ятника авторським колективам рекомендується ділянка на площі Св. Юра, яка охоплює сквер перед Національним університетом "Львівська політехніка”. Також проектом необхідно передбачити вечірню підсвітку пам’ятника.

Конкурс є відкритим і до участі в ньому запрошуються фахівці або авторські колективи фахівців – дипломованих професійних архітекторів та скульпторів, а також студенти архітектурних та художніх навчальних закладів.

Участь у конкурсі іноземних архітекторів та скульпторів, студентів закордонних архітектурних та художніх навчальних закладів, а також осіб без відповідної архітектурно-художньої освіти теж не забороняється.

Кількість конкурсних проектів від одного автора (авторського колективу) не обмежується.

За отримання конкурсної документації реєстраційний внесок учасниками конкурсу не сплачується.

Бажаючим взяти участь у Відкритому конкурсі при потребі видається топопідоснова М 1:500 ділянки пл. Св. Юра та історична довідка про митрополита Андрея Шептицького.

Відзначення переможців конкурсу відбудеться 16 вересня 2010 року. Для відзначення кращих проектів встановлено такі премії: 1-а премія – 50000 грн., 2-а премія – 30000 грн., 3-я премія – 15000 грн.

о. Павло Дроздяк
Прес-секретар Львівської Архиєпархії

Довідка
Умови подачі конкурсних проектів

На 1-й тур конкурсу проект пам’ятника необхідно подавати у такому обсязі:

- Схема генерального плану з розміщенням пам’ятника;
- Генплан пам’ятника (М 1:500);
- Плани, фасади пам’ятника (М 1:100);
- Розгортки пам’ятника (М 1:200);
- Світлини з моделі скульптури;
- Пояснююча записка з зазначенням орієнтованої вартості пам’ятника.

До 2-го туру конкурсу організаторами запрошуються 3 авторських колективи, які перемогли у 1-му турі конкурсу.

На 2-й тур конкурсу проекти пам’ятника необхідно подавати у такому обсязі:

- Генплан пам’ятника (М 1:500);
- Плани, фасади пам’ятника (М 1:50);
- Розгортки пам’ятника (М 1:100);
- Містобудівельний макет пам’ятника (М 1:200);
- Модель пам’ятника висотою 30,0см;
- Візуалізація пам’ятника (3D моделювання).

Графічні матеріали у 1-му турі подаються на 2-х планшетах розмірами 0,8 х 0,6 м. Обсяг пояснюючої записки – не більш 1-ї сторінки машинописного тексту (формат А-4)

Графічні матеріали у 2-му турі подаються на планшетах розмірами 0,8 х 0,6 м. Обсяг пояснюючої записки – не більш двох сторінок машинописного тексту (формат А-4).

Усі надписи та друковані матеріали конкурсних проектів виконуються українською мовою.

Спосіб графічної подачі матеріалів повинен відповідати можливостям чорно-білого або однотонного відтворення проектів.

Проекти подаються на конкурс анонімно під девізом у формі шестизначного числа, яке проставляється у верхньому правому кутку планшету. Інформація про авторів проекту, а також пропозиції щодо розподілу можливої премії між членами авторського колективу, завірені їх підписами, подаються у скріпленому печаткою конверті з девізом. На засіданні Робочої групи розкриваються девізні проекти і оголошуються прізвища авторів.

Конкурсні проекти 1-го туру в обсязі, зазначеному умовами конкурсу, мають бути подані до 16 години 1 липня 2010 року за адресою пл. Св. Юра 5.

За матеріалами:
http://www.ugcc.lviv.ua
Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 902 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ