Головна » 2010 » Березень » 7 » Хресний хід вулицями Львова
18:08
Хресний хід вулицями Львова
У Хрестопоклінну неділю 7 березня 2010 року парафіяни греко-католицької парафії с. Прилбич разом зі своїм парохом о. Андрієм Стадницьким взяли активну участь у Хресному ході, що пройшов вулицями міста Львова з благословення Владики Ігоря (Возьняка), Архиєпископа Львівського УГКЦ.

"Розпочав хресну дорогу, уділивши усім присутнім благословення, Його Еміненція Теодор Кардинал МакКаррік – Архиєпископ-емерит Вашингтонський, який з пастирським візитом перебуває в Україні. Саме кардинал Теодор активно дбав за розбудову Церкви на пострадянському просторі, а в часі виходу УГКЦ з підпілля, сприяв її розвитку.

У спільній молитві брали участь духовенство Львівської Архиєпархії, семінаристи, диякони, священики та представники монаших чинів і згромаджень. Вартує звернути особливу увагу на те, що серед велелюдного молитовного ходу була присутня і студентська молодь, яка на заклик студентських капеланів Архиєпархії, прибула на молитву.

Цього року хресну дорогу, укладену Святішим Отцем Венедиктом ХVІ, провадив ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа о. Миколай Фредина. Особливістю її можна відзначити те, що від одної молитовної зупинки до іншої, процесійний хрест несли міський голова Львова, представники Облдержадміністрації, ректори та проректори вищих навчальних закладів міста.

Завершилася хресна дорога на площі перед Архикатедральним собором св. Юра”. (цитується за матеріалами http://www.ugcc.lviv.ua, де за окремим посиланням теж можна переглянути світлини).
Категорія: Життя УГКЦ | Переглядів: 1065 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ