Головна » 2010 » Грудень » 8 » Академія памяті Андрея Шептицького в обласній філармонії м. Хмельницького
13:58
Академія памяті Андрея Шептицького в обласній філармонії м. Хмельницького
5 грудня 2010р. Б. з благословення патріарха Української Греко–Католицької Церкви блаженнішого Любомира Гузара у приміщенні Хмельницької обласної філармонії відбулося урочисте вшанування світлої пам’яті слуги Божого митрополита Андрея Шептицького.

На початку академії у присутності заповненого залу глядачів із міста Хмельницького, вірних Хмельницького деканату та учасників дійства владика Василій Семенюк єпарх Тернопільсько–Зборівської єпархії зачитав послання та благословення блаженнішого Любомира Гузара, який сам через стан здоров’я не міг бути присутнім. Після владики до слова запросили п. Оксану Гайову – завідуючу сектором релігієзнавства Центрального державного історичного архіву міста Львова, яка своєю цікавою та змістовною доповіддю зачарувала свіх присутніх, зокрема вона сказала наступне: "Сьогодні Митрополит Андрей як єпископ Кам’янець-Подільський у духовний спосіб відвідує свою територію, на якій Він фізично ніколи не був присутній".

Чудове виконання музичних творів у переплетенні із літературно–музичними композиціями та цікавими історичними фактами та подіями із життя Митрополита Андрея створювали в очах у глядачів непереборне бажання краще пізнати життєвий шлях українського «Мойсея». Вміла та професійна режисерська постановка дійства не давала можливості відволікатися від подій на сцені.. Художні твори поєднувалися фрагментами із документальних фільмів про життя і діяльність Митроподлита.

Після закінчення Академії владика Василій висловив слова подяки всім організаторам та учасникам заходу із побажанням міцного здоров’я, професійного зросту та Божого благословення.

Глядачі із великим задоволенням та блиском у очах виходили із філармонії із побажаннями подальших таких зустрічей.

Участь у заході взяли участь:
– Лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів – Хмельницький муніципальний хор, художній керівник і головний диригент заслужений діяч мистецтв України Ігор Цмур
– Солістка Українського державного академічного козачого ансамблю пісні і танцю «Козаки Поділля» - заслужена артистка України Людмила Голуб.
– Заслужені артисти України Поліна Попач, Ігор Сторожук, Валентина Щур
– Лауреати обласної премії імені Тараса Шевченка Валерія Разумова та Фатіма Чергідзія.
– Актриса Хмельницького музично – драматичного театру імені Михайла Старицького Раїса Бортнійчук.
– Вокальне тріо "Камертон" Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії у складі лауреата обласної премії імені Тараса Шевченка Галини Яковчук, Людмили Дуб'єцької та Наталії Ілініцької.
– Лауреат міжнародних та всеукраїнських конкурсів Дмитро Кальмучин, концертмейстер – Марина Гордєєва.
– Камерний оркестр Хмельницької філармонії – художній керівник і головний диригент Олександр Драган
– Заслужений артист України Микола Довгальов.

Особлива подяка автору сценарію і головному режисеру Хмельницької обласної філармонії - заслуженому діячу мистецтв Івану Рожку.

За матеріалами
http://www.ugcc.km.ua
Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 4409 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ