Головна » Архів матеріалів

"Катехизація – це перший і рішучо найважніший обов`язок душпастиря. Хто його не сповняє, йому можна слушно зробити закид цілком не совісного душпастирування. Хто, відповідно, дбає про молодь шкільну і виховує її на добрих християн, цей заслуговує на всяке признання", – так говорив Слуга Божий Митрополит Андрей Шептицький, звертаючись до духовенства ще у далекому 1901 році (Пастирське послання Митрополита Андрея до духовенства).

Йдучи за глибокими словами свого пастиря, цими вихідними у прилбицькій катехитичній школі розпочався новий навчальний рік. У перший день близько 60-ти дітей та молоді взяли участь у катехитичних заняттях. Напередодні ка ... Читати далі »

Категорія: Життя Катехитичної школи | Переглядів: 677 | Додав: o_andriy | Дата: 06.10.2014

Діти четвертого класу львівської школи “Первоцвіт” 29 вересня 2014 року здійснили поїздку до Прилбич. Спільно зі своїм класним керівником, вчителем християнської етики та директором школи діти прибули до родинного села Митрополита Андрея познайомитися ближче з його постаттю.

Завдяки екскурсії, проведеній місцевим парохом о. Андрієм, учні мали змогу ознайомитися з цікавими фактами з історії Прилбич та зокрема родини Шептицьких.

Особливою молитвою прочани молилися в цей день перед іконою блаженного Климентія Шептицького. Він ще за життя отримав благословення Митрополита Андрея опікуватися Росією та Сибіром. Тому і сьогодні просили його про мир в Україні та навернення російського народу.

Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 674 | Додав: o_andriy | Дата: 30.09.2014

Подружні пари прилбицької греко-католицької парафії відкрили для себе ще одне відпустове місце на Львівщині. У неділю 28 вересня вони здійснили прощу до с. Лісок на Яворівщині та відвідали джерело св. Онуфрія неподалік в урочищі Студенець.

Вже традиційно розпочали свою прощу, як і кожну спільну зустріч, молитвою за родини, за мир у державі та за інші особисті потреби кожного. У лісківській церкві помолилися біля копії чудотворної ікони та приклалися до неї. Відтак зачерпнули води з джерела, де за переданням відбулася поява Богородиці в давні часи.

Наступною зупинкою прощі було джерело св. Онуфрія ... Читати далі »

Категорія: Життя Катехитичної школи | Переглядів: 791 | Додав: o_andriy | Дата: 30.09.2014

Релігійна громада с. Прилбич подала проектну заявку на участь у програмі "Сильна громада". До участі в програмі подано план благоустрою та озеленення території довкола каплиці-усипальниці родини Шептицьких. Працівниками Національного лісотехнічного університету виготовлено проект, який сподіваємося реалізувати в межах відзначення Року Митрополита Андрея.

У 2004 році було проведено ряд робіт щодо відновлення самої каплиці, проте за браком коштів територію довкола неї не вдалося привести до належного стану.

У разі позитивного рішення конкурсу на реалізацію даного проекту отримаємо лише частину необх ... Читати далі »

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 852 | Додав: o_andriy | Дата: 23.09.2014

20 вересня 2014 року троє катехитів отримали благословення на служіння в прилбицькій катехитичній школі. Цього дня з нагоди Дня катехита у храмі Святого Климентія Папи, що у Львові, служилась Божественна Літургія за участю катехитів Львівської Архиєпархії. Очолював Божественну Літургію та уділяв благословення на катехитичне служіння владика Ігор, Митрополит і Архиєпископ Львівський.

«У Христовій Церкві катехити та священики дуже важливі особи, бо покликані Господом до навчання Божої науки», – сказав владика Ігор. Відтак митрополит закликав, щоб кожен катехит був не тільки носієм знань, але, в першу чергу, свідком віри.

Детальніше про святкування Дня катехита у Львівській Архиєпархії читай ... Читати далі »

Категорія: Життя Катехитичної школи | Переглядів: 832 | Додав: o_andriy | Дата: 20.09.2014

Починаючи з весни 2014 року у греко-католицькій парафії с. Прилбич започатковано систематичні зустрічі подружніх пар. Метою даних зустрічей є покращення взаєморозуміння між подругами через зрозуміння ними їх особливого покликання як чоловіка і жінки у їх благословенному Богом подружжі.

Зустрічі відбуваються у неділю після Божественної Літургії у катехитичних класах. Впродовж цього часу десять подружніх пар долучилося до спільних зустрічей. Хоча через різні обставини, пов'язані з працею, доглядом за дітьми тощо, не завжди усі мають змогу бути на зустрічах, проте результат подібних зустрічей уже видний.

Запрошуємо усіх, хто читає цю сторінку, помолитися спільно з нами:

Молитва митрополита ... Читати далі »

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 2031 | Додав: o_andriy | Дата: 08.09.2014

З ініціативи студентської молоді Катехитичної школи с. Прилбич та з благословення пароха греко-католицької парафії с. Прилбич о. Андрія Стадницького 03 вересня 2014 р. відновилися зустрічі молодіжного біблійного гуртка. Читання Святого Письма проводитимуться за одним із методів Lectio divina.

Як і на першій зустрічі, так і надалі, у спільноті завжди буде присутнім сам священик або катехит. Для розважань братимуться тексти Євангелій, які читатимуться на Літургії в найближчу неділю.

Просимо Господа благословення на плідність кожної зустрічі для тих, хто приходитиме зустрітись з Богом у Його Божественному Слові.

Довідка про можливі форми організації біблійн ... Читати далі »

Категорія: Життя Катехитичної школи | Переглядів: 2825 | Додав: o_andriy | Дата: 05.09.2014

29 червня, у день народження Слуги Божого Митрополита Андрея, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії взяв участь у молитовному відзначенні цієї дати в родинному гнізді Шептицьких – Прилбичах.

Архиєрей звершив Божественну Літургію та виголосив проповідь. Під час цьогорічної прощі насамперед молились за мир та розважали над тими воєнними викликами, в яких сьогодні знаходиться український народ.

Також під час нічних чувань роздумували над Посланням Митрополита Андрея з часів большевицької окупації «Обернулася картка історії», щоб почути повчальний голос славного пастиря, наука якого актуальна у всі часи.

Зазначимо, що участь Владики Венедикта у цій прощі з вдячністю сп ... Читати далі »

Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 679 | Додав: o_andriy | Дата: 31.07.2014

Починаючи з 1990 року 29 липня у родинному селі Митрополита Андрея Шептицького щороку відбуваються паломництва з нагоди Дня його народження. Цього року це вже буде по рахунку 25 така проща.

Темою цьогорічної прощі буде насамперед молитва про мир та розважання над тими воєнними викликами, у яких сьогодні знаходиться український народ. Для цього під час нічних чувань роздумуватимемо над Посланням Митрополита Андрея з часів большевицької окупації «Обернулася картка історії», щоб почути повчальний голос славного пастиря, наука якого актуальна у всі часи.

Цього року, крім звичних нічних чувань та Божественної Літургії за участю Архиєрея, до програми ... Читати далі »

Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 917 | Додав: o_andriy | Дата: 25.07.2014

Впродовж двох тижнів діти та молодь с. Прилбич та довколишніх сіл і містечок мали змогу провести незабутній час на відпочинку в християнських таборах в Карпатах. Катехитична школа ім. Слуги Божого Митрополита Андрея та Блаженного Климентія Шептицьких с. Прилбичі цього року вже традиційно організувала два виїзних табори у с. Корчин Сколівського р-ну Львівської обл. У першому заїзді для дітей віком від 10 до 15 років мали змогу взяти участь 35 осіб. Інший заїзд був менш чисельним (лише 17 осіб), проте не менш насиченим. Вражала і географія учасників: Прилбичі, Мужиловичі, Чолгині, Підлуби, Яворів, Новояворівськ, Львів, навіть була учасниця з Києва.

Кожен таборовий день містив у собі Божественну Літургію. Отець Андрій Стадницький, парох ... Читати далі »

Категорія: Життя Катехитичної школи | Переглядів: 2384 | Додав: o_andriy | Дата: 22.07.2014

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 31 32 »
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ