Головна » Архів матеріалів

Інститут релігії і суспільства УКУ з 22 до 29 червня 2014 р. організовує літню школу « Соціальна думка Митрополита Андрея Шептицького: міжнаціональні стосунки та державне будівництво».

Мета школи – глибше ознайомити учасників з духовним спадком та діяльністю Митрополита Андрея та розвинути їхнє вміння жити згідно з християнськими цінностями у суспільному житті. Головний акцент цьогорічної школи буде поставлено на побудові суспільства на засадах християнської моралі й цінностей у історичному і сучасному контексті.

Завдання Школи – показати актуальність соціального вчення Церкви та випрацювати постійнодіючий інтенсивний літній курс, який вивчатиме суспільну думку Митрополита Андрея. Пі ... Читати далі »

Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 992 | Додав: o_andriy | Дата: 20.06.2014

Увечері 17 червня у лікарні Нью-Йорка у 89-річному віці відійшов у вічний світ – Курт Левін, син львівського равина. У роки німецької окупації митрополит Андрей Шептицький врятував Курта Левіна і його молодшого брата Натана. Благословив їх на життя. Це благословення, говорив Курт Левін, супроводжувало і підтримувало його все життя. 

Митрополит Андрей Шептицький писав, що вдячність – риса шляхетних людей. Власне до таких рідкісних людей і належав Курт Левін, який усе своє життя присвятив справі митрополита Андрея Шептицького.

У цій вірі Курта Левіна у праведність життя митрополита Андрея Шептицького не було рівних. Він не втомлювався повторювати, що митрополита Шептицького буде беатифіковано, бо ... Читати далі »

Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 711 | Додав: o_andriy | Дата: 19.06.2014

17 червня 2014 року Верховна Рада постановила у 2015 році урочисто відзначити на державному рівні 150-річчя з дня народження митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея Шептицького.

Зокрема, Кабінету Міністрів рекомендовано:

у двотижневий термін із дня прийняття цієї постанови створити організаційний комітет із підготовки і проведення заходів щодо відзначення 150-річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького;

у двотижневий термін після створення організаційного комітету розробити і затвердити план заходів щодо відзначення 150-річчя з дня народження митропо ... Читати далі »

Категорія: Андрей Шептицький | Переглядів: 776 | Додав: o_andriy | Дата: 17.06.2014

30 травня 2014 р. о 09.00 год. у родинному селі Митрополита Андрея Шептицького, у с. Прилбичах, Божественною Літургією розпочалася триденна піша молодіжна проща "Слідами віри Митрополита Андрея", присвячена 126-ій річниці вступу Андрея Шептицького до монастиря отців Василіан у Добромилі.

Під час цієї прощі особливий акцент був на призадумі над власним життям у світлі покликання Митрополита Андрея.

Детальніше про перебіг прощі "Слідами віри Митрополита Андрея" читайте на сайті Місії "Постуляційний центр беатифікації УГКЦ", а також можете переглянути ... Читати далі »

Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 870 | Додав: o_andriy | Дата: 03.06.2014

За проханням паломників, які здійснили 1-4 травня 2014 р. пішу прощу з Прилбич до Унева з нагоди 63-ої річниці від дня смерті священномученика Климентія Шептицького, публікуємо їхні відгуки про перебіг паломництва.

Проща милосердя блаженного Климентія Шептицького

Ця назва прощі народилася в третій день пішої ходи, коли прийшло розуміння до нас, прочан, якою великою ласкою огорнув нас Премилосердний Господь за молитвами блаженного отця Климентія Шептицького. А також з англійської мови KLEMENSI означає МИЛОСЕРДЯ. В пору обрання чернечого ім'я ще тоді Казимир Марія ... Читати далі »

Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 1000 | Додав: o_andriy | Дата: 18.05.2014

17 травня 2014 року в с. Прилбичі, що на Львівщині, відбулася XII Всеукраїнська проща вихованців католицьких навчальних закладів. Захід відбувся з ініціативи Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання і був присвяченій темі: «Батько – провідник на шляху віри». Про це повідомили в секретаріаті Комісії УГКЦ у справах освіти і виховання.

У прощі взяло участь близько тисячі учасників, були представлені тринадцять католицьких навчальних закладів (дитячий садок «Ангелятко» (м. Дрогобич), ... Читати далі »

Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 780 | Додав: o_andriy | Дата: 17.05.2014

10-11 травня 2014 р., згадуючи 110-ту річницю смерті матері митрополита Андрея Софії Шептицької (з роду Фредро), прочани здійснили піше паломництво з одного родинного села до іншого: з Рудок до Прилбич. Прочани пройшли 40 км шляху за наступним марштутом: м. Рудки - Вишня - Дубаневичі - Шоломиничі - Добряни - Вовчухи - Родатичі - Жбадин - Глинець - Чорнокунці - Мужиловичі - Прилбичі.

Завершилася проща родин у неділю 11 травня. Прочани молилися насамперед за упокій усіх померлих з славних родин Шептицьких та Фредро біля їх родинної усипальниці, а відтак о 12.00 год. завершили святкування Архиєрейською Божественною Літургією у храмі Собору Пресвятої Богородиці с. Прилбичі, яку очолив Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський.< ... Читати далі »

Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 1239 | Додав: o_andriy | Дата: 12.05.2014

01 травня 2014 року виповнилося 63 роки від дня смерті священномученика Климентія Шептицького. З цієї нагоди у Прилбичах, родинному селі блаженного, відслужилася Божественна Літургія, а відтак панахида за усопших з родини Шептицьких біля їхньої родинної усипальниці.

Як відомо з історії, взимку 1939 року митрополит Андрей Шептицький поділив колишній Радянський Союз на чотири екзархати. Росію він передав під опіку о. Климентія. У сучасний складний час для нашого народу, спричинений загарбницькою політикою російської влади, надзвичайно актуальною повинна стати молитва до блаженного Климентія, в пастирську опіку якого були передані ці землі.

З благословення Преосвященного Владики Венедикта, єпископа-помічника Л ... Читати далі »

Категорія: Паломництво до Прилбич | Переглядів: 883 | Додав: o_andriy | Дата: 03.05.2014

3 квітня 2014 року в рамках проведення в Яворівському районі місячника озеленення та відзначення Року Тараса Шевченка в с. Прилбичі, на подвір'ї церкви Собору Пресвятої Богородиці, працівники Яворівської райдержадміністрації та районної ради на чолі з першим заступником голови РДА Романом Курашем та головою районної ради Іваном Карпою посадили молоді садженці дуба та липи, які були превезені з малої батьківщини Тараса Шевченка с. Моринців.

Опісля, для того щоб привернути увагу громадськості району до важливого і відповідального процесу – створення лісів, Яворівські держслужбовці посадили сіянці дуба на площі 1,4 га. ДП «Рава-Руське лісове господарство» поблизу с. Прилбичі, а працівники Яворівської районної ради та Яво ... Читати далі »

Категорія: Інше | Переглядів: 783 | Додав: o_andriy | Дата: 08.04.2014

У п'ятницю 4 квітня 2014 р. розпочалися парафіяльні реколекції, які провів духівник Львівської Духовної Семінарії Святого Духа о. Андрій Стасів. У перший день учасники реколекцій спільно розмірковували над суттю гріха та його впливу на нас самих та на наших ближніх. Темою другого дня була молитва святого Єфрема Сирійського.

Закінчення цьогорічних духовних вправ було поєднане з відновленням Акту посвяти України під Покров Пресвятої Богородиці, який відбувся у неділю 6 квітня 2014 р. у кожній парафіяльній спільноті Українсько ... Читати далі »

Категорія: Життя парафії | Переглядів: 1018 | Додав: o_andriy | Дата: 07.04.2014

« 1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 31 32 »
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ