Головна » 2009 » Серпень » 28 » Проща до Гошова
01:37
Проща до Гошова
28 серпня 2009 року парафіяни греко-католицької громади с. Прилбич взяли участь у прощі до одного з відпустових містечок на Івано-Франківщині – Гошова. Гошівський чоловічий монастир ЧСВВ на Ясній Горі відомий своєю чудотворною іконою Божої Матері.
 
Папа Римський Бенедикт XVI благословив і освятив золоті корони для Гошівської чудотворної ікони. На Успіння Пресвятої Богородиці 28 серпня на Ясній горі у селі Гошові вдруге після XVIII століття відбулася коронація ікони. Під час Архиєрейської літургії відбулося урочисте накладання корони і шат на ікону.
 
Коронація означає, що Церква немовби канонізує ікону, визнає її чудотворною, до якої люди можуть йти з паломництвом, звертатись молитвою. Апостольська столиця надала Гошівському монастиреві декрет про оголошення його великою Базилікою і прилученням до великих Маріїних відпустових місць Католицької церкви в усьому світі.

Щодня у Гошів їдуть люди різних національностей і конфесій, з різних міст та сіл, і не лише з України, але й інших держав. Хтось піднімається на Ясну гору пішою ходою, хтось долає увесь цей шлях на колінах, хтось на інвалідному візку чи на руках, але усі піднімаються на Ясну гору з думкою про зцілення власної душі й тіла, з проханням заступництва Богородиці для усієї своєї родини, з надією та вірою (використано матеріали радіо Свобода).
Категорія: Життя парафії | Переглядів: 2286 | Додав: o_andriy
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ