Головна » 2017 » Липень » 27 » Церква-музей
14:54
Церква-музей
13 лютого 1997 року на розширеній нараді у Яворівській райадміністрації було прийнято рішення про будівництво у Прилбичах храму-музею на честь Митрополита Андрея Шептицького.
 
13 грудня 1997 року відбулося торжественне освячення хреста та каменя на місці побудови храму-музею за участю Преосвященного Владики Юліана Гбура, секретаря Синоду єпископів УГКЦ.
 
З березня 1998 року розпочалося спорудження храму-музею за проектом відомого львівського архітектора Олега Боднара (читайте інтерв’ю щодо проекту церкви-музею з автором). Було закладено фундаменти та вимуровано стіни. У наступні роки темпи будівництва сповільнились через складність проекту та брак коштів для фінансування будівельно-монтажних робіт.
 
На сьогодні зведення церкви-музею перебуває на завершальній стадії, зокрема потрібно ще провести роботи всередині приміщень церкви та музею.
 
У храмовому приміщенні вже довший час відбуваються богослуження, проте інтер’єр храму ще потребує доопрацювання: потрібно розробити та втілити в життя проект розпису храму зсередини, завершити оздоблення святилища, хорів.
 
Щодо музейного блоку, то він теж перебуває на етапі ідейного проектування. У приміщенні музею на даний момент уже існують деякі експонати, мультимедійний зал та інформаційні стенди, проте в майбутньому планується розмістити постійну інтерактивну експозицію, присвячену родині Шептицьких. 
 
Уся праця по завершенню робіт церкви та музею потребує ще чимало інвестицій: як у формі молитви, так і вигляді ідей та матеріальної допомоги. Саме тому просимо кожного, щоб від себе вклав у цю справу по своїй спроможності свою лепту.
Категорія: Чому вартує поїхати до Прилбич | Переглядів: 2144 | Додав: o_andriy | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Для дітей про Прилбичі
Про Митрополита Андрея
НАШІ БАНКІВСЬКІ РЕКВІЗИТИ
РЕЛІГІЙНА ГРОМАДА УГКЦ
С. ПРИЛБИЧІ

КОД ЄДРПОУ 25229264;
ПАТ “КРЕДОБАНК”, МФО 325365,
р/р 2600301547361

+38 067 98-99-370 ugcc.prylbychi@gmail.com
МИ НА КАРТІ